Hyperlokale økologiske fødevarer 2018


Viventes er partner i Kødsnedkerens projekt om “Hyperlokale økologiske fødevarer”.

Den bevidste økologiske forbruger vil også have lokal convenience. Kødsnedkerens DNA er slagterhåndværk, charcuteri og lønarbejde for områdets økologiske gårdbutikker. Alt er økologisk, lavet fra bunden og ”hyperlokal”. Kødsnedkeren vil videreudvikle sine partnerskaber med gårdbutikker, lønproduktion og der med løfte den kulinariske kvalitet og madoplevelser for en bredere kreds. Visionen er, at fødevarer produceres, forarbejdes og spises lokalt i Nordsjælland.

Formålet med projektet er at udvikle Kødsnedkerens økologiske forarbejdning til gårdbutikker i Nordsjælland med 100 % lokal sporbarhed. Projektet vil udvikle samt øge produktion og afsætning af økologisk håndværks charcuteri, samt økologiske færdigretter og mad ud af huset. De lokale fødevarer skal præsenteres i bæredygtig emballage. Kødsnedkeren etablerer partnerskaber med områdets økologiske råvareproducenter og gårdbutikker om hyperlokale økologiske fødevarer. Projektet støttes af Fonden for økologisk landbrug.