Ismejeriet Tøvestensgaarden

Tøvestensgaarden ønsker at blive en kulinarisk destination ved at forædle gårdens råvarer og derigennem formidle viden om fødevarer, dyrene og jorden. Først trin på rejsen er, at Tøvestensgården økologisk mælk, som produceres på naturgræs og hø fra Tude Ådal, også skal sælges direkte til kunderne via gårdens ismejeri og gårdbutik. Gården skal på sigt blive en destination for lokale samt turister fra Trelleborg og Storebæltskystens sommerhuse.

Mie og Michael Andersen er igang med at transformere gårdens gamle øst-længe til ismejeri og gårdbutik, så kunderne kan besøge gårdene, se produktionen, klappe kalvene eller sidde på gårdspladsen med isen og drikke kaffe.

Tøvestensgaarden bliver samtidig Ostebørsens “showroom” for Naturmælks og Ostebørsens græsmælk, som kunderne kan tage på landet og opleve hvordan mælken produceres og dyrene passes.

Projektet støttes af LAG-Slagelse

Du kan læse mere om græsmælk fra Tøvestensgaarden hos Ostebørsen eller NCFL’s blog.

Høproduktion af naturgræs på Tude Ådal – vinterfoder til til græskøerne på Tøvestensgaarden